0753-647.813

Întrebări frecvente

Există posibilitatea schimbării, eventual răscumpărării produsului Liliputi?

Da! În cazul cumpărării prin internet sau online îți schimbăm, respectiv reluăm cu plăcere produsul nou, încă neutilizat în termen de 14 zile calendaristice de la data cumpărării. Poți citi mai detailat despre acestea la secțiunea Returnarea produselor!

Cum pot cumpăra produse Liliputi?

Prin internet, în magazinul web Liliputi.ro, puteți trimite comanda făcând clic pe oricare produs al magazinului web, apoi pe butonul Coș. Dacă ați întâmpinat probleme pe parcursul comenzii, contactați-ne, vă ajutăm cu plăcere!

Cum pot plăti în webshop/magazinul web?

Prin virament bancar: virați suma corespunzătoare în contul nostru ale cărui date sunt: RO88BTRLRONCRT0243179401. Numele titularului contului: AUREA MEDIOCRITAS S.R.L., sau înaintea finalizării comenzii alegeți ca modalitate de plată cardul bancar, astfel veși fi redirecționat către site-ul procesatorului de carduri bancare EuPlatesc - plati online, unde va trebui să completați datele de pe cardul bancar.  Nu va trebui să plătiți nici un fel de comision suplimentar, veți plăti doar valoarea comenzii. EuPlatesc.ro va debita apoi vânzătorului suma plătită de cumpărător.Prin ramburs: În acest caz înmânați prețul comenzii curierului la livrarea  produsului care conține deja cheltuielile de transport.

Cum pot folosi cuponul/codul de reducere?

Dacă aveți un cupod de reducere valid, la completarea datelor din comandă introduceți codul (având grijă la caractere, cifre, litere mici/mari) în rubrica ʾCoduri de reducereʾ. După acesta apăsați butonul ʾaplică cuponulʾ verificați dacă s-a aplicat reducerea. La o cumpărare se poate folosi un singur cupon de reducere. Dacă aveți întrebări, ne puteți contacta, vă ajutăm cu plăcere.

Unde şi cum livraţi coletele?

Vă livrăm comanda oriunde pe teritoriul României, coletele vor fi duse la destinaţie prin serviciul de curierat. Mai multe despre livrare/transport puteţi citi la secțiunea transport!

Cât costă transportul?

Pe teritoriul României, prin intermediul serviciului de curierat Courier:

Valoarea comenzii

Taxă de livrare (*)

 0 – 299 lei

15,99 lei

 Peste 299 lei

Gratuit

 În cazul cumpărăturilor care depășesc valoarea de 299 de lei (RON) cheltuielile de transport vor fi suportate de noi!

În cât timp primesc comanda?

În cazul plăţii prin ramburs curierul vă va livra comanda în termen de 2 zile lucrătoare. Cu o zi înainte de livrare vă anunţăm prin e-mail!

În cazul plăţii prin virament bancar, curierul va sosi în termen de 2 zile lucrătoare de la sosirea viramentului. În cazul în care vă putem îndeplini comanda cu condiţii diferite, vei fi informat în privinţa acestui aspect prin intermediul unui email automat de confirmare a comenzii.

Dacă aveți întrebări după livrare, contactați-ne, vă ajutăm cu plăcere!

Cum pot verifica statutul comenzii mele?

Veți fi informat printr-un email automat de confirmare cu privire la sosirea estimată a comenzii. De asemenea, primiți și numărul de AWB, cu ajutorul căruia puteți urmări statutul comenzii Dvs. pe site-ul firmei de curierat, la secțiunea ʾUrmărire comenziʾ.

Dacă livrarea nu se realizează cu toate acestea, curierul va încerca încă de 2 ori să vă contacteze și să vă livreze comanda.

Dacă aveți întrebări suplimentare după livrare, contactați-ne, vă ajutăm cu plăcere!

Unde se fabrică produsele Liliputi?

Toate produsele noastre provin din Europa, din mica noastră manufactură, în Szomathely. Marsupiile, gecile, genţile, pantofii şi accesoriile sunt fabricate pe baza planurilor, respectiv prin implicarea unor designeri talentaţi, prin utilizarea unor materii prime de calitate, cu tinderea spre perfecţiune din toate punctele de vedere, manual pe cât posibil. Acest lucru oferă garanţia asigurării nivelului aşteptat de noi. Poţi citi mai multe la punctul meniului Despre noi.

În cursul producției folosim numai materii prime colorate și tratate în mod natural, folosim doar fixative fără matale grele și toxice, fiindcă toate produsele noastre sunt făcute pentru bebeluși și copii, sănătatea lor fiind prioritatea noastră. Fixarea culorilor mai intense (de ex.: roșu, borso, mov) este imposibilă în 100%  fără folosirea chimicalelor. Din acest motiv puteți întâlni cazuri când aceste culori pot lăsa urme.

Mărimi şi curăţare

Marsupiu cu cataramă (SSC), wrap elastic şi mei-tai

Mărime: universală

Curăţare, îngrijire: Poate fi spălat în maşina de spălat la 30 de grade, poate fi centrifugat la un număr de rotaţii scăzut. În vederea protejării culorii şi stării originale a marsupiului, noi recomandăm spălarea manuală! Dacă marsupiul este foarte murdar şi necesită curăţare locală, evident se poate aplica şi spălarea automată la temperatură scăzută de spălare.

Geacă pentru mămici:

Mărime: Clic aici pentru tabelul mărimilor

Curăţare, îngrijire: Materialul numit Sofshell poate fi spălat în maşina de spălat în apă caldă sau rece, însă fără folosirea balsamului de rufe! Poate fi centrifugat la un număr scăzut de rotaţii sau lăsat să se scurgă până când se usucă. Softshell se aerisește cu atât mai bine cu cât materialul este mai curat. Este interzisă călcarea Gecii pentru Mămici!

Geantă pentru mămici & borsetă pentru Mămici

Mărime: universală

Curăţare, îngrijire: se recomandă curăţare în curăţătorie!

Pantofi cu talpă moale:

Mărime: Clic aici pentru tabelul mărimilor. Iar aici pentru şablonul tălpii cu posibilitate de tipărire

Îngrijirea pielii superioare din piele: poate fi spălată manual cu apă rece cu detergent protector.

Îngrijirea tălpii: verifică regulat velurul şi freacă puţin partea netedă, lucioasă cu hârtie abrazivă sau periuţă de unghii pentru a-și recăpăta starea iniţială de velur. Murdăriile, de asemenea, pot fi îndepărtate uşor prin frecare.

Ce marsupiu să aleg?

Marsupiul flexibil este în mod evident cel mai comod mijloc de purtare pentru bebeluşii nou-născuţi. S-au obişnuit cu viaţa din pântecul mamei timp de 9 luni şi marsupiul flexibil se aseamănă cel mai bine acesteia.  Îl/O ţine moale, dar sigur, distribuind greutatea copilului unanim pe corpul purtătorului..

Recomandăm Mei-Tai de la 3-4 luni, de la această vârstă este comod şi sigur atât purtătorului, cât şi celui purtat. Practic nu are limită maximă de vârstă şi greutate, marsupiul Mei-Tai va fi o ţinută comodă şi purtătorului până când copilaşul necesită acest lucru. Recomandăm marsupiile cu cataramă de la vârsta de nou-născut până la o greutate de 20 kg. Recomandăm modelele prevăzute cu suport pentru nou-născuţi pentru purtatul în faţă, respectiv pentru purtatul în spate de la vârsta de 6 luni – când copilul deja poate să stea sigur în poziţia de şezut (la variantele care nu dispun de suport, pot fi utilizate în faţă de la vârsta de 3 luni). După părerea noastră, capacitatea de utilizare  este nelimitată din punct de vedere al greutăţii, este vorba de un mijloc de purtare care poate fi utilizat timp de mulţi ani cu ajutorul benzilor reglabile la persoana fiecăruia.

Care sunt avantajele purtării bebeluşilor?

Bebeluşii purtaţi:

  • plâng mai puţin: Conform cercetărilor Academiei Pediatrice Americane, în medie plâng mai puțin cu 43%, iar noaptea cu 54%, astfel se produc mai puțini hormoni de stres și ca urmare sunt mai veseli, mai liniștiți.
  • sunt mai liniștiți: Dacă suntem prin preajmă tot timpul și astfel răspundem nevoilor lor, nu au de ce să se plângă.
  • sunt mai sănătoși: Iau în greutate mai repede, dispun de capacități de coordonare și motorice mai bune, tonusul muscular și simțul echilibrului sunt mai bine dezvoltate.
  • au dureri abdominale mai rar:  Mișcarea continuă și poziția verticală a corpului moderează refluxul de acid și crampele intestinale.
  • au o perspectivă mai bună asupra lumii: Copiii împinși în cărucior sau purtați în scaune auto sesizează numai cerul sau partea lumii de la înălțimea genunchiului.
  • devin independenți mai repede: Conform cercetării Institutului de Anatomie Umană Americană: datorită faptului că simt încontinuu iubirea și afecțiunea noastră, se formează în ei încrederea, dacă suntem aproape atunci când au nevoie de ceva devin mai siguri pe ei și mai puțin „lipicioși”.
  • Dorm mai bine: Conform cercetării Universității Harvard adorm mai repede și puiul de somn va fi pe o perioadă mai lungă.
  • Învață mai mult: Nu sunt suprairitați, ci privesc lumea înconjurătoare ca observatori calmi, aceasta fiind starea ideală pentru dezvoltarea sistemului nervos.

... și pur și simplu sunt mai fericiți!

Poți citi mai multe despre acestea la pagina De ce să port?

Pot purta bebelușul cu fața înspre exterior în marsupiile Liliuti?

Nu! De ce? Acest lucru are mai multe motive. Primul și cel mai important aspect este că această poziție dăunează coloanei și, de asemenea, influențează în mod negativ dezvoltarea bazinului. Pe de altă parte, bebelușul face cunoștință cu lumea prin intermediul părinților săi (sesizând mimica feței, bătăile inimii, vibrațiile părinților) de aceea are nevoie să aibă un contact direct cu persoana purtătoare. Dacă îl întoarcem cu fața în afară, acest lucru poate fi obositor și, pe deasupra, nu are posibilitatea de a se întoarce și de a se băga la pieptul părintelui care oferă o protecție sigură.

Despre aceasta poți citi mai multe la pagina Cum să port?

Din ce material se fabrică Marsupiile Liliputi?

Materialul marsupiului cu cataramă și de tip Mei-Tai este bumbac bio. La compoziția materialelor se evidențiază cele mai stricte condiții de calitate și de siguranță, materia primă a fiecărui marsupiu dispune de calificare GOTS. Materiile prime ne sunt țesute în exclusivitate nouă, astfel putem verifica direct calitatea materialului. Liliputi supraveghează vopsirea textilelor – acesta procedură este realizată conform celor mai ridicate standarde de calitate ale produselor noastre.

Materialul marsupiului flexibil este un bumbac elastic cu calificare Ecotex Standard 100, este țesut din bumbac în proporție de 95% și Spandex 5%. Partea cu modele a Colecției Rainbow este realizată din bumbac 100%, cu țesătură canvas.

Dacă am băiat, pot alege numai marsupiu colorat pentru băieți, dacă am fetiță, pot alege doar marsupiu colorat pentru fete?

Pe scurt: Deloc!

- alegeți o culoarea sau combinație de culori, cu care vă simțiți comfortabil, ce poate fi combinat cu stilul Dvs., a familiei, a copilului Dvs.,și cu stiulu Dvs. de viață. Dacă nu ați merge atât de ʾdeparteʾ să cvă purtați fiul în roz, recomandăm să alegeți din gama de culori unisex: bej, verde, maro, turcoaz, galben.. (ăn descrierea wrap-urilor elastice puteți citi despre efectele culorilor).

-decizia luată poate fi influențată și de anotimpul când cumpărați sistemul – mertită să vă gândiți pe durata întregii perioade de purtare, dacă doriți o culoare închisă, sau deschisă

- Acesta va fi singurul Dvs. sistem de purtare?

a. Dacă da, alegeți mai degrabă o culoare mai puțin specială, încât să se potrivească mai multor anotimpuri, haine, condițiilor meteo, ocazii

b. dacă nu, desigur puteți alege din prima dragoste